Ψάχνεις δουλειά ως barista; Τότε πρέπει να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία!

image description

Η επιτυχία στην δουλειά ενός barista, εκτός από φαντασία και δημιουργικότητα, απαιτεί οργάνωση, μεθοδικότητα και ταχύτητα. Τα κατάλληλα εργαλεία είναι αυτά που βοηθούν τον barista να πετύχει όλα τα παραπάνω και να ξεχωρίσει στον χώρο του.

Τα πιο γνωστά και απαραίτητα εργαλεία για έναν barista είναι τα εξής:

  1. Dispenser: Επιτρέπει την διακόσμηση των ροφημάτων με sauce, χωρίς να ξεπερνά την προτεινόμενη ποσότητα.
  2. Boston Shaker: ένα σετ δύο τεμαχίων που αποτελείται από το mixing glass και ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μεταλλικό περιέκτη, ο οποίος λειτουργεί σαν κάλυμμα για το mixing glass την ώρα που ανακινείται το cocktail. Το mixing glass μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το ανακάτεμα (stirring).
  3. Σουρωτήρι Hawthorn(e): Πρόκειται για ένα μεταλλικό κάλυμμα που κουμπώνει ιδανικά στο Boston Shaker. Είναι καλυμμένο κατά το ήμισυ σχεδόν με σύρμα και χρησιμοποιείται κατά το σούρωμα.  
  4. Muddler: μοιάζει με γουδοχέρι, το τελείωμα του οποίου χρησιμοποιείται για να συνθλίβει και να αναμιγνύει τα υλικά είτε στο ποτήρι σερβιρίσματος είτε στο mixing glass.
  5. Στίφτης: το κλασικό μπολ που συγκεντρώνει το χυμό του φρούτου και φέρει τον χαρακτηριστικό κώνο στο επάνω μέρος του.
  6. Μεζούρα: σημαντικό εργαλείο για ακριβείς μετρήσεις που αποτελείται από δύο μεταλλικά κυπελλάκια σε σχήμα κώνου, τα οποία ενώνονται στη στενή τους βάση. Κάθε πλευρά αντιπροσωπεύει συγκεκριμένες ποσότητες, οι οποίες καταδεικνύονται από αντίστοιχες γραμμές εγχαραγμένες πάνω στο μέταλλο.
  7. Bar spoon: κουτάλι με μακριά λαβή, ρηχό βύθισμα και γυρισμένη λαβή, που χρησιμοποιείται για το ανακάτεμα ποτών.
  8. Τρίφτης: πολύ εύχρηστος για τρίμματα φρούτων, κανέλας, σοκολάτας, πορτοκαλιού και λεμονιού.
  9. Σέσουλα πάγου: αδειάζει εύκολα τον πάγο σε κάθε ποτήρι, χάρη στο σχήμα του.
  10. Κουβάς για πάγο και εξαρτήματα: το scoop χρησιμοποιείται για την εισαγωγή πάγου στο mixing glass ή στο shaker και η ειδική λαβίδα για να προσθέσουμε μεμονωμένα παγάκια σε ένα έτοιμο ποτό.

Όταν σε μια συνέντευξη δείξεις στον υποψήφιο εργοδότη σου ότι είσαι εξοικειωμένος με τα εργαλεία που θα πρέπει να χρησιμοποιείς, τότε αυτό θα σου δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Και αν δεν έχεις ήδη κάποια συνέντευξη τότε ανέβασε τώρα το βιογραφικό σου στο jobing.gr και ξεκίνα την αναζήτηση για το ιδανικό χώρο εργασίας σου.