Η σωστή διαχείριση του καφέ, μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων

image description

Ο ρόλος που παίζει ο καφές σε ένα café είναι αναμφίβολα πρωταρχικός, καθώς πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο μπορεί να αποφέρει σημαντικά κέρδη, ενώ παράλληλα έχει αρκετά χαμηλό κόστος.

Έτσι, η σωστή διαχείρισή του μπορεί να προσφέρει στην επιχείρηση ακόμα μεγαλύτερα οφέλη. Παρακάτω παρατίθενται μερικοί τρόποι για την καλύτερη διαχείριση του καφέ.

Η ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ: Η παραγγελία του καφέ πρέπει να γίνεται πάντα σε συνάρτηση με την κατανάλωση της εκάστοτε επιχείρησης. Έτσι ο καφές διατηρείται πάντα φρέσκος και το γευστικό αποτέλεσμα διατηρείται σε υψηλό επίπεδο.

Η ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ο νέος ειδικός εξοπλισμός που αφορά στην παρασκευή του καφέ, όπως οι ηλεκτρονικοί κόφτες, βοηθά στην αποφυγή των άσκοπων σπαταλών, καθώς έχει την δυνατότητα της τέλειας μεριδοποίησης. Ο κάθε barista οφείλει να ενημερώνεται συνεχώς σχετικά με τον νέο εξοπλισμό που αφορά στην παρασκευή του καφέ, έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Η ΣΩΣΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ: Η σωστή τιμολόγηση του καφέ είναι εξαιρετικά σημαντική για ένα café. Ο πελάτης περιμένει ένα ποιοτικό ρόφημα το οποίο να προσφέρεται σε λογική τιμή. Ειδικότερα στην σημερινή κοινωνία οι διαφορές στις τιμές μεταξύ των café γίνονται πιο έντονα αισθητές από τους πελάτες. Έτσι η τιμολόγηση πρέπει να γίνεται αφού πρώτα δούμε τις αντίστοιχες τιμές της αγοράς και αναλογιζόμενοι τον είδος του πελάτη τον οποίο στοχεύουμε να προσελκύσουμε.

Οι παραπάνω συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην εξοικονόμηση χρημάτων ενός café, όμως πρέπει να γίνουν με προσοχή και οπωσδήποτε όχι σε βάρος της ποιότητας του τελικού προϊόντος που προσφέρεται στον πελάτη. Οι πελάτες, ειδικά σήμερα, απαιτούν υψηλή ποιότητα από τα προϊόντα που αγοράζουν. Έτσι, η πτώση της ποιότητας δεν μπορεί να θεωρηθεί τρόπος εξοικονόμησης, καθώς το πιθανότερο είναι ότι θα προκαλέσει ζημία στην επιχείρηση.

Βέβαια η διασφάλιση της ποιότητας μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ύπαρξη σωστά καταρτισμένου προσωπικού. Για να βρείτε τους πραγματικούς επαγγελματίες του καφέ, μπείτε στο jobing.gr και είτε ανεβάστε μια αγγελία για τις διαθέσιμες θέσεις στην επιχείρησή σας, είτε επιλέξτε από τους υποψήφιους που έχουν ανεβάσει τα βιογραφικά τους αυτόν που θεωρείτε καλύτερο για το café σας.